CE ESTE CCJ.RO

0
1561

 

În linii generale și folosind „limba de lemn” comună tuturor site-urilor similare, răspunsul predictibil și așteptat…

ccj.ro este site-ul oficial al Colegiului Consilierilor Juridici București

Redundant nu-i așa.

Până la urmă un sâmbure de adevăr există, ccj.ro chiar este site-ul  CCJ București și chiar are ca menire chestionarea principiilor care guvernează Legea 514/2003 privind organizarea și exercitarea profesiei de consilier juridic fără doar și poate, dar își propune ceva diferit.

Nu știm dacă mai bun, asta timpul o va dovedi, dar în tot cazul diferit.

Pentru acoperi practic aceste diferențe am elaborat un set de 3 principii:

  • Renunțarea editorială la „limbajul de lemn”;
  • Evitarea răspunsurilor la preocupările ce privesc profesia de consilier juridic în modulul la fel de bine cunoscutei expuneri „în coadă de pește”;
  • Punerea în prim plan a elementelor autocritice privind profesia de consilier juridic și a moravurilor, bune sau rele, ce guvernează această profesie.

Un răspuns al celebrului fizician Stephen Hawking, întrebat nu demult despre opinia sa cu privire la cele mai mari vulnerabilități cu care se confruntă planeta, a explicat că ani de zile a fost în eroare, admițând nechibzuit, că fragilitatea majoră este dată de 3 factori deosebiți: schimbările climatice, poluarea din marile aglomerări urbane și redistribuirea hranei la nivel mondial, dar că, după o adâncă observație a realizat că există doar doi factori intrinseci din care derivă instabilitatea: lăcomia și prostia.

Nu ne dorim evident, să parafrazăm în argumentație bine cunoscutul fizician, doar că, respectând proporțiile și subiectul, aici la Colegiul Consilierilor Juridici București, făcând propria analiză a modelului nostru organizatoric am tras următoarea concluzie: AM GREȘIT.

Am greșit crezând că cea mai mare vulnerabilitate organizatorică este că nu suntem ca barourile, că nu avem „protocol” cu CSM-ul ca toată lumea bună din justiție, că nu avem „intrări” laterale sau prin spate la Parlamentul României ori la Ministerul Justiției și..toate lucrurile de genul asta care par foarte grave și importante.

Vom dezbate și aceste chestiuni, dar un lucru este cert, toate dar toate profesiile reglementate din România au ca numitor comun 3 vulnerabilități:

Comunicare în „limbaj de lemn”;

Răspunsuri în „coadă de pește”;

Lipsa simțului autocritic.

Schimbând asta, așa se vrea ccj.ro. Cu ajutorul unei părți însemnate dintre colegii noștri, membri CCJ care au acceptat deja acest „diferit alt fel” devenind membri corespondenți, acest portal va fi ceea ce consilierii juridici vor să fie, nici mai mult, nici mai puțin.

Ajungând în acest punct invităm colegii noștri să alăture echipei noastre, iar împreună să dovedim:

  • că profesia de consilier juridic nu este veriga slabă a sistemului judiciar românesc;
  • că modelul organizatoric este doar un model și că noi consilierii juridici suntem creatori de modele nu imitatori;
  • că nu sunt obligatorii „protocoale” cu CSM – ul ca să dovedim că o profesie milenară există;
  • că în Parlamentul României și în Ministerul Justiției se intră pe ușa din față;

Fiți așadar membrii corespondenți ai Colegiului Consilierilor Juridici București și ccj.ro va fi ceea ce vrem noi să fie, cu bune și mai puțin bune.

În numele echipei CCJ București

Secretar General – Florescu Lucian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să comentați
Introduceți numele dumneavoastră aici